Jdi na obsah Jdi na menu
 


SOUSTŘEDĚNÍ JEDOVNICE 2004

22. 7. 2004
Byl to šílený plán, který si na nás vymyslel velký pan Chlupík, že soustředění bude tentokrát 2x delší, 2x drsnější, 2x náročnější a s dvojnásobným počtem účastníků. Sám nás poctil návštěvou spíše symbolickou, pouhé 3 dny mu ovšem stačily k tomu, aby vymyslel několik desítek různých výkonnostních tabulek se zohledněním věku a okamžitých výkonů každého účastníka zvlášť (rozuměj Chlupíkovy koeficienty) a odjel si do Francie na melouny. Nám ostatním potom v noci po celý zbytek soustředění nezbývalo, než individuálně posuzovat avizované koeficienty a tak nebylo divu, když se po čase jednotliví trenéři bez spánku začali hroutit. Nebyli sami. I děti se často hroutili, např. Honza Veleba ze zábradlí, Markéta z kola, jiný Honza z houpačky či Elena z klandru. Bylo veselo a my jsme tak měli možnost navázat přátelské styky s pracovníky lékařské ordinace v Blansku.
Pro komunikaci s dětmi byl objeven geniální přístroj zvaný megafon. Kdo si myslí, že je použitelný jen na vodě, je na těžkém omylu. Když chcete, aby vás poslouchalo 35 uřvaných dětí, není nic jednoduššího než megafon zesílit na maximální hlasitost a přímo do hloučku takto zaslat potřebnou informaci. Děti překvapeně ztichnou a když to zopakujete 5x, nejméně polovina z nich to vezme na vědomí a zbytek se rychle přizpůsobí těm, kteří už vědí, co mají dělat.
Co všechno se dělo, to tu nebudeme rozpitvávat, myslím, že se všichni měli dobře, že se dobře bavili a že jsme je také řádně vyšťavili, počítám, že každý po návratu domů prospal 24 hodin v posteli, a taky že se toho hodně naučili.
A kdo nás překvapil? Eda svou neuvěřitelnou schopností trefně glosovat každou situaci (nejvíc se mi líbí prsa tak asi 5cm), Marek snižující se četností odmítání chození na vodu, Honza svou rozbitou nohou, Dan svou rozvážností, klidem a smyslem pro fair play, Markéta svými efektními smyky a následnou kvalitní silniční vyrážkou, Anička neustálým chichotáním se se svou nerozlučnou přítelkyní Martinou, Kiki svou skromností a talentem absolutně na vše, Terezka se rozpovídala a nic ji nerozhází, Michal titulem Superstar, což znamená, že je prostě nejlepší (i přes Chlupíkovy koeficienty), Otýpkovi svým zatvrzelým odporem k vodě a větru, Ondra svou neutuchající vášní k šudlání diabla, Eliška svými neuvěřitelně vtipnými komentáři (Proč nemávají? Ať mávají, tady nejsme na žádným čtení!), Lukáš svou schopností být přítomen u každého průseru, Klára tím, že neví, že se loď přikrývá persenikem, Hedvika se naučila jezdit na kole a Lucka by se chtěla stát taky trenérkou.
Já (Lenka) jsem se překvapila příliš velkou spoustou věcí, Karča neutuchající energií pracovat s Chlupíkovými koeficienty, Chlupík svými koeficienty, Magda po tequile schopností komunikovat asi 10 světovými jazyky a všichni svým kamarádstvím, pohodovostí, chápavostí, inteligencí, šikovností, spokojeností, usměvavostí, hravostí, pracovitostí, uřvaností, šíleností, smyky a šudláním diabla.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář