Jdi na obsah Jdi na menu
 


Veletržní regata

Minulý víkend proběhl tradiční závod pořádaný našim klubem, který je tradiční oslavou výročí jeho založení. Pro třídu Laser radiál to byl zároveň závod českého poháru. Z bratry Halozky obsadil třetí místo matador Dan Audy. V lodní třídě Optimist zářily dlouho naše representantky Beáta Dokoupilová s Klárou Chalupníkovou, které po prvním dnu obsadily obě vedoucí příčky. Bohužel druhý den musely odjet na representační sraz a propadly se výsledkovou tabulkou. Lídry klubu se tak stali Dan Beroun s Jůlíí Čaganovu. Dan obsadil celkové 6.místo (2. v mladších žácích) a Jůlie 9 místo. Celkem do bojů zasáhlo 10 našich závodníků.

V lodní třídě Evropa se představily také rodiče našich mlaých závodníků Katka Blatecká s Katkou Mátlovou. Bojovaly statečně a předvedli svými výkony, že závodní jachting ještě nezapoměly. Nakonec nejlepší naší závodnicí byla Katka Chlupová na 6.Místě.

Návrat k závodění ohlásil také Ivo Sláma a jako jediný zástupce jiného klubu než LS Brno v LT RS Vareo nedal svou kůži lacino a dojel si pro krásné 2.místo.

POslední lodní třídou byla Laser 4,7. Celkem 7 dětí se postavilo na start tohoto závodu a nejlépe si vedla Helenka Hýžová, která obsadila 2.místo za Danem Bínou z LS a před třetí Helenkou NAvrátilovou, která ještě donedávna hájila naše barvy v LT Q.

Dík zaslouž pořadatelé za krásné uspořádání závodu a pohoštění, které přichystali pro všehcny zůčastněné závodníka a jejich doprovod. Nezbývá se jen těšit na další takový závod.

Výsledky zde: Veletržní regata.xlsx

 

Autor: Jiří Hýža