Jdi na obsah Jdi na menu
 


O Hanáckó klobaso

Zpráva trenérů ze závodu O Hanáckó Klobásó Kroměříž 2020

Trenéři: Markéta Dokoupilová, Pavel Konopík, Tomáš Karas Zpracoval: Pavel Konopík, Tomáš Karas

O víkendu 13. - 14. Června 2020 se odjel ze strany našeho klubu velmi početně obsazený závod úrovně Moravského poháru Q3M. Troufám si napsat, že 16 lodí na výjezdu na závod nepamatuji – a to ani na závodech spojených se soustředěním na Velkém Dářku.

Na startu se sešlo 30 lodí třídy Optimist, doplněné lodní třídou Laser 4,7.

V poli Optimistů se prezentovaly stejně jako na Plumlově čtyři lodě členů Sportovního centra mládeže, na které se přijela podívat i reprezentační trenérka Nikol Staňková.

Jachtklub Brno reprezentovalo napříč všemi družstvy a lodními třídami 16 závodníku a v poli Optimist jsme tvořili přesně polovinu startovního pole.

Naši svěřenci byli na medailích v celkovém pořadí i v jednotlivých kategoriích –

Vybojovali jsme 3 x 1.místo, 2 x 2.místo a 2 x 3.místo.

Marianka Balzerová CZE 411

Beata Dokoupilová CZE 819

Linda Dokoupilová CZE 834

Michaela Blatecká Las 47

Veronika Blatecká CZE 831

Albert Mátl CZE 8181

Marek Beroun CZE 711

Hynek Dokoupil CZE 818

Daniel Beroun CZE 66

Vojtěch Sachs CZE 864

Vojtěch Nováček CZE 826

Filip Karas CZE 83

Hynek Karas CZE 25

Albert Mátl CZE 110

Šimon Konopík CZE 686

Tomáš Konopík CZE 710

Závodníci přijeli do dějiště závodu většinou již během pátečního podvečera a věnovali se přípravě lodí. V podvečer proběhla zahajovací grill-party Jachklubu Brno pro naše závodníky a jejich doprovod (díky Robertovi Sachsovi !!! ).

Druhý den organizátoři na nástupu prezentovali závodní okruh. V plánu byly tři kola s časovým limitem v cíli. Na Bagráku je v jedné části ostrov a kolem něj mělčiny, které zasahovaly do začátku stoupačky a do druhého raumu. Mělčina byla vybójkovaná, místy tam byla pouze 30 cm hloubka a občas se některým závodníkům podařilo dno trefit ploutví.

První den se odjely dvě rozjížďky za slabého proměnlivéhoo severo-východního větru. Když se dojížděla druhá rozjížďka, za místním letištěm byla vidět postupující bouřka. Rozhodčí na cílové lodi vlajkovali poměrně neobvyklou kombinaci vlajek, které řada závodníku pochopila jako přerušení rozjížďky. Byl to ale pokyn závodníkům, aby po cíli rozjížďky jeli na břeh. Díky tomu řada dětí nestihnula dojet druhou rozjížďku v časovém limitu.

Již první den se do vedení dostaly známé firmy – Jeremy Přikryl z pořádajícího klubu a naše děvčata Dokoupilovy. Lindě Dokoupilové se nepodařila druhá sobotní rozjížďka a po sobotě byla třetí na shodu se svojí sestrou. Suverénní Beátka Dokoupilová, po nešťastném incidentu na cílové čáře se začínajícím lasesristou, byla na druhém místě, Jeremy Přikryl po sobotě vedl.

V neděli se začínalo brzy ráno. Start byl v devět a během čtyř hodin se odjelo non stop pěkných šest rozjížděk bez podpory klubového motoráku na vodě. Vítr foukal ze stejného směru – severovýchodu, ale byl podstatně silnější (kolem 10-15 kts) a výrazně stabilnější. Nedělní dopoledne jednoznačně patřilo Lindě Dokoupilové, která výsledkově odskočila od zbytku skupiny. Beátce Dokoupilové se v neděli tolik nedařilo, takže dala dvě škrtačky a skončila těsně třetí za skvěle jedoucím Jeremy Přirylem na druhém místě.

Za zmínku stojí, že se do první desítky dostali další dva závodníci Dan Beroun a Tom Konopík. Verča Blatecká měla dva pěkné dojezdy na čtvrtém místě.

finalni_vysledky_o_hanacko_klobaso_q.pdf

finalni_vysledky_o_hanacko_klobaso_l47.pdf

451f03f7-e436-47f7-b514-56548dfb61ee.JPG

3812b0d6-76b0-44d9-b0bb-105c5ddd03c4.JPG

ca1c8199-6476-4dae-b494-04dc05135ed2.JPG