Jdi na obsah Jdi na menu
 


Modrý Hrozen

Uplynulý víkend proběhl pro závodníky našeho klubu velmi uspěšný závod poháru ALT Q na Nových Mlýnech. Na start se postavilo celkem 80 závodníků z toho 15 v našich barvách. Společně s lodní třídou optimist startovala i lodní třída 4,7, kde jsme mělí trojí zastopení, V Laserech si nejlépe vedla Markéta Kališová, která si připsala skvělé první místo. Helena Hýžová obsadila 9 místo a Míša Blatecká 11místo z celkem 13ti startujících.
V optimistech se do zlaté skupiny po sobotních třech kvalifikačních rozjížďkách probojovali Beáta Dokoupilová, Klára Chalupníková, Julie Čaganová, Daniel Beroun a Tomáš Konopík. V neděli za slušných povětrnostních podmínek probíhlaly boje o celkové pořadí. Skvěle si vedli všichni zástupci zlaté skupini a zaznamenali významný posun směrem k přením příčkám. 
Nejlépe si vedli Beátka Dokoupilová, která obsadila celkové 2místo a zároveň první v kategorii mladší žačky. Hned za ní se na třetím místě umístila Klára Chalupníková a také ona se vyhoupla na druhé místo v mladších žačkách. Celkově na skvělém 11místě Julča Čaganová bohužel nedosáhla o 1 místo na stupně vítězů v kategorii mladších žaček. I tak zaslouží velkou pochvalu za velký výkonnostní postup v tomto roce.
První dvacítku doplnil Dan Beroun na 17místě a z 30 místa po prvním dni se vyhoupl skvělými výkony Tomáš Konopík na konečné 24.místo.
Dílčích úspěchů dosáhli ve stříbrní skupině Šimon Konopík, který v jedné rizjížďce dojel na 3místě a Martin Blatecký, který se pohyboval kolem 10místa. Ostatní spíše sbírali zkušenosti a občas zavítali i na vyšší pozice. Nicméně všichni zaslouží velkou pochvalu a uznání za přístup k závodu.
Poděkování patří také rodičům, kteří vytvářeli skvělé zázemí na břehu a starali se o žaludky našich závodníků a trenérů. 
Před dalším pohárem na Nechranicích a MČR na Lipně jsou tyto výsledky velkým příslibem. Nicméně bez pokračování v práci na zdokonalování technických a taktických dovedností to nepůjde.
 
Tuto zprávu i výsledky najdete také na stánkých klubu www.ycb.estranky.cz
Jirka