Jdi na obsah Jdi na menu
 


Májový Pohár

V termínu od 12.9 do 13.9 se uskutečnil na Velkém Dářku závod moravského poháru přesunutý z jarního termínu na podzimní z důvodu restrikcí ohledně šíření coronaviru. Závodníci našho klubu posbírali v LT optimist všechny první místa v daných kategoriích. Kromě Optíků startovali Evropy a L4,7, kteří měli závod jako součást českého poháru. Ani v těchto třídách jsme nezůstali bez medaile. Viz výsledky níže.

Povětrnostní podmínky nebyly moc příznivé, přesto se podařilo v sobotu odjet tři rozjížďky za velmi kolísavé síly větru, které rozhodly o konečném pořadí v závodě. V neděli se sice podařilo odstartovat čtvrtou rozjížďku, ale v jejím průběhu klesl vítr pod hranici vhodnou pro závodění a rozhodčí závod ukončili.

V LT Optimist obsadili závodníci našeho jachtklubu první tři místa v absolutním pořadí. Zvítězila Linda Dokoupilová před svoji sestrou Beátou Dokoupilovou a třetí Jůlií Čaganovou. 

Linda zvítězila také v kategorii starších žaček a Beáta s Jůjií obsadily první dvě místa v mladších žačkách. Z vítězství v kategorii mladších žáků se radoval Daniel Beroun, celkové pátý a za náš klub na třetí místo vystoupal David Ira.

Celkově měl náš klub velké zastoupení na tomto závodě a všichni zaslouží velkou pochvalu za přístup a bojovnost přesto, že se některým nepodařilo dosáhnout na mety nejvyšší. Věřím, že díky svému přístupu a píli brzy dosáhnou i oni na medailová umístění.

Ještě jednou děkuji všem za účast a přeji hodně úspěchů na dalších závodech.

646820c2-510e-41fb-95e6-600b39abf58a.jpg

vysledky-zavodu.xlsx

Autor článku: Jiří Hýža