Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bambusová regata

Uplynulý víkend se na Velkém Dářku uskutečnil další závod poháru ALT Q, kterého se zúčastnilo celkme 107 závodníků z toho 16 z Jachtklubu Brno.
Děti byly rozděleny, dle modelu pro pořádání pohárových závodů pro letošní rok, do čtyřech skupin stejného počtu, které byly barevně odlišeny fáborky umístěnými na spritu. V rozjížďkách startovaly vždy dvě různé barvy a pořadí včetně mixu skupin se po každé odjeté rozjížďce měnilo.
Povětrnostní podmínky přály závodníkům pouze v sobotu kdy se za proměnlivého větru 3-6m/s odjely celkem 4 rozjížďky, které vzhledem k bezvětrné neděli rozhodly o konečném pořadí v závodě. Na boje ve zlaté a stříbrné skupině již nedošlo.
S podmínkami se nejlépe vypořádala naše sesterská dvojice Dokopilových kdy Beátka obsadila první místo a Linda druhé v celkovém pořadí závodu. Obě zároveň vyhrály kategorie mladších a starších žaček. Oběma moc gratulujeme.
Je potřeba také zmínit výkony dalších našich svěřenců. Velice dobře si ve třech rozjížďkách vedl Dan Beroun, který jednu rozjížďku vyhrál v jedné byl třetí a patnáctý. Čtvrtá nepovedená rozjíďka, při škrtání až po 5 odjetých, poslala Dana do druhé desítky výsledkové listiny.
Stále se zlepšující Jůlie Čaganová obsadila solidní 29místo. 
Nikdo další se již do zlaté skupiny nevešel i tak si zaslouží pochvalu za bojovnost a odpovědný přístup k závodu. Pro většinu nejmladších to byla první velká zkušenost s velkým závodem a věřím, že svou pracovitostí se budou dále zlepšovat.
Dík patří také rodičům, kteří zajišťovali zázemí na břehu, chytali vracející se lodě a společně vytvářeli příjemnou atmosféru.
Těším se na další závody a dobré výkony našich závodníků. 
 
Zde najdete kompletní výsledky závodu po 4 odjetých rozjížďkách:
 
Jirka Hýža