Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pomoc při hlasování - projekt Živé studánky

28. 6. 2017

Vážení obyvatelé Bystrce,

rád bych Vás informoval o projektu „Živé studánky“, který si klade za cíl pomoci při postupné obnově a rekonstrukci studánek. Také studánka Vrbovec v bystrckém Údolí oddechu byla zařazena do tohoto celostátního projektu.
Projekt podporuje a financuje česká značka balených pramenitých vod Toma. V letošním roce byly v šesti krajích Česka vytipovány ve spolupráci s odborníky z Českého svazu ochránců přírody vždy tři studánky vhodné k renovaci. Ze tří studánek v každém kraji vybere veřejnost hlasováním na stránkách www.zivestudanky.cz jednu vítěznou studánku, která se následně dočká odborné renovace. Hlasování začalo poslední květnový den, který je každoročně věnován starodávné tradici otvírání studánek a hlasovat bude možné do konce července.
Nyní se snažím, aby o projektu vědělo co nejvíce lidí. Chtěl bych vás tedy vyzvat ke hlasování a k informování vašeho okolí. Navíc hlas těch, kteří připojí i fotografii se studánkou, bude mít 10násobnou váhu. V roce 2015 jsme společně takto v Bystrci vyhráli Rákosníčkovo hřiště, tento rok můžeme uspět také.
Informace o probíhajícím hlasování najdete na stránkách www.zivestudanky.cz
Všem hlasujícím velmi děkuji.

Tomáš Kratochvíl, starosta