Jdi na obsah Jdi na menu
 


Doklady závodníka na závody

2. 4. 2006
Závodní sezóna se nám blíží, i když zamrzlá přehrada pořád nevzala na vědomí, že už je duben a dělá si z nás apríla.

V nejbližší době už jsou taky vypsané závody i pro Optimisty, tak bych vám ráda připomenu, jaké dokumenty musíte s přihláškou k závodu předkládat, abyste si je měli čas nachystat a zkontrolovat. Ti z vás, kteří se k projektu připojili na konci minulé sezóny nebo během zimy pravděpodobně tyto doklady vůbec nemají, proto věnujte tomuto i sousednímu příspěvku zvýšenou pozornost.

Doklady závodníka jsou dva:
  • Bílá kartička s fotkou, která se nemění, je na ní uvedeno jméno závodníka, ve kterém klubu je členem a registrační číslo závodníka. To je asi ten nejdůležitější údaj, protože se opisuje na každou přihlášku. Kdo ji zatím nemá, nemá pravděpodobně ani registrační číslo, takže jako by nebyl!!!
  • Závodní licence: s tou je to trochu složitější. Závodní licence má platnost jeden rok. Vyzvednout si ji můžete u správce Saši za předpokladu, že máte přidělené registrační číslo a že máte zapalcené členské příspěvky (jinak vám ji Saša nedá!) Poplatek za závodní licenci je 100 Kč.
  • Prohlídka od doktora: je věc, na kterou rozhodčí kladou zvlášť u mládeže obrovský důraz. Bez platné prohlídky vás nepustí do závodu!!! Poté, co od Saši dostanete závodní licenci s ní zajdete k doktorce a požádáte, aby vám na zadní stranu dala razítko, které znamená, že jste zdravotně (i jinak :-) ) způsobilí k závodní činnosti. Tato prohlídka je platná jeden rok, takže někomu možná ještě platí loňská. I tak ale musíte mít aktuální závodní licenci, i když by razítko platilo na té loňské.
  • ještě upozorňuji, že pokud je závodník mladší osmi let, nemá na licenci nárok, protože nesmí závodit. Nejsem si jistá, ale myslím, že se počítá rok, ve kterém bude osmi let dosaženo (takže může mít i sedm).
Doklad od lodi:
  • technický proměřovák k lodi: k vlastní lodi byste měli mít techničák automaticky, jen zkontrolujte, zda je stále platný. Pokud ne, je třeba se obrátit na měřiče lodní třídy Q a nechat doklad aktualizovat.
  • ke klubovému materiálu techničáky vyřešíme individuálně, zatím jsme je nepřidělovali, takže nám to připomeňte při kompletování lodí :-)
Veškeré dotazy či nejasnosti pište do Komentářů, ať z toho něco mají i ostatní. A taky si tak bydete moci odpovídat navzájem, pokud budete rychlejší než já.

Karča
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Kontakt na měřiče třídy Optimist

(Tomáš Langer, 4. 4. 2006 13:16)

Měřičem třídy Optimist je Josef Ščerba, zvaný Bob ;-). Domluvit se s ním můžete na této adrese:
Josef Ščerba
Vrchlického 13
Krnov
Tel: 777 565 839