Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ukončení sezóny

13. 10. 2005

Poslední letošní trénink měl trochu jiný průběh, než ty ostatní. Sešlo se nebývale účastníků, neboť všechny nalákalo vyhlašování výsledků Projektu Optimist a tedy velké rozdávání cen ;-)

Začátek však vyzněl pracovně - bylo potřeba odstrojit všechny klubové lodě a uložit je na zimu. Někteří naopak neměli ještě závodění dost a balili auto na noční přejezd na poslední závody do Polska. Jak se blížil soumrak, začali být fotoaparáty vybavení tatínkové nervózní a tak se všichni shromáždili na terase k vyhlášení letošních výsledků.

První přišli na řadu odpadlíci - nejstarší (a nejúspěšnější) Opťáci, kteří už příští rok budou jezdit na větších lodích, Evropách či Cadetech. Díky poťouchlému nápadu Karolíny dostali na rozloučenou originální "diplom", vyvedený ve smutečních barvách, s výrazným nápisem "Vzpomínáme" :-))). U prvních dvou z nich, Dana Audyho a Viktora Teplého trenéři zdržovali přítomné sáhodlouhým seznamem úspěchů, kterým kluci dostali nejen sebe, ale i klub na první místa žebříčků v republice.
Obrazek
Pak se dostalo na nejmenší, tedy nezávodící družstvo B, jejichž pořadí bylo dáno výsledky soutěží a úkolů v průběhu sezóny a pak trenéři vyhlásili pořadí družstva A. S přibývajícím soumrakem již levnější digitální foťáky nestíhaly, a tak omluvte rozmazané duchy na některých fotkách ve fotogalerii. Snad si svoje děti i tak poznáte...

Tak se všichni odebrali do staré klubovny, před kterou se již opékalo maso na ohni, uvnitř lákaly spousty cukroví a hroznového vína, které přinesly báječné maminky. Uvnitř už byl DJ s aparaturou, po chvíli dorazil i notebook s projektorem. Zábava se dělila podle chuti na sledování fotek, či na pojídání výtečného masa s chlebem a okurkami (cukroví zmizelo hned na začátku ;-) a poté, co fotky vystřídalo předlouhé video z loňských Jedovnic se začali vytrácet první malí závodníci pod průhlednou záminkou, že ráno musí do školy. Diváky od ohně ještě odlákala pasáž videa, kde Dan dává lekci první pomoci svým nenapodobitelným způsobem a pak už se akce pomalu chýlila ke konci.

Závěrem, jako v každé bajce, se sluší poděkovat.

Trenérům Karče, Lence, Magdě, Zdenálovi (v abecedním pořadí, aby se nepohádali :-o) nejen za celoroční, leckdy úmornou práci při trénincích, ale taky za uspořádání - dnes již světově proslulého - soustředění v Jedovnicích, velkolepý nápad s "mořským" soustředěním v Chorvatsku a samozřejmě tradiční zimní Kyvňačky.

Borkovi za spolehlivé jištění na vodě na nesmrtelném Wartburgovi i za poutavé historky z českých železnic.

Vedení Jachtklubu za podporu projektu.

A taky rodičům závodníků, bez kterých by to prostě nešlo.

Na další sezónu se s vámi těší

Tomáš

PS: Žebříček Projektu Optimist najdete tady. A nezpomeňte kouknout na fotky ve fotogalerii!

 

Náhledy fotografií ze složky Ukončení sezóny

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Poděkování

(Tommy, 18. 10. 2005 12:52)

Předem mého komentáře bych rád poděkoval za pohoštění, kterého se nám tam dostalo.

Opravdu rádi sme pro vás hráli. Byli ste skvělá skupina lidí. Přesně jak správce informoval ;-)

Naštěstí žádná technika nepřišla k úhoně, což sem se dozvěděl až následnou sobotu, neboť sem měl ze čtvrtka rozhozenou stabilitu těla, tak sem pátek prospal :-D

Leňo jinak takhle opravdu nevypadám když jedu jiné dny do práce :-)

Mistr OV (DJ) :-)

dobrej vecirek

(Lenka, 18. 10. 2005 7:37)

Tome, diky za super stranky a peknej clanecek. Nam trenerum se na vecirku moc libilo a kdyz vsichni utekli, zbylo na nas spoustu piva, tak jsme parili az do brzkych rannich hodin a moooc dobre jsme se bavili. Priste to musi nejak vsichni zvladnou bez aut a deti poslat spinkat s babickou:)